vineri, 28 ianuarie 2011

Rezolvarea problemelor parului iarna

winter_hair.jpg
Conditiile dificile de iarna pot provoca intr-adevar probleme parului nostru de la incretit la uscarea scalpului sau la reducerea volumului.
Aici sunt rezolvarile celor cinci probleme cele mai comune, astfel incat sa poti avea un par sanatos, cu un aspect frumos chiar si in timpul celui mai brutal sezon!
1.Parul se increteste
Iarna aerul este uscat si rece, iar cantitatile mari de electricitate statica cauzeaza incretirea parului, care se raspandeste, rasuceste, zboara si se increteste.
Iti poti imblanzi parul prin mai multa hidratare, cu ajutorul unui sampon si balsam de netezire, precum si un produs pe baza de silicon pentru finisare in conditii de umiditate. De asemenea, nu il aranja cu aparate pe baza de temperatura, precum placa sau ondulator, ca prea multa caldura va duce la o electrizarea mai mare.
2. Scalp uscat
Diferenta dintre temperatura de afara si cea din interior cauzeaza celulelor pielii, inclusiv celor de pe scalp. Te poti feri de probleme precum matreata de pe umerii tai prin investirea intr-un sampon si balsam cu ulei de arbore.
De ce ulei de arbore? Un studiu recent arata ca "sampoanele care contin cinci la suta ulei de arbore amelioreaza matreata si reduce mancarime asociata cu scalpul uscat, in 41 la suta dintre pacienti."
Remediile pe care le poti face si acasa sunt masajele cu ulei caldut de masline pe care il lasi la macerat timp de 30 de minute.
3. Moale, fara volum
Parul are tendinta de a se lipi de cap iarna, din cauza palariilor si esarfelor care aplatiza parul. Evita aceasta infatisare neinsufletit avand la tine tot timpul un fixativ de calatorie in geanta pe care sa il folosesti atunci cand ai nevoie.
De asemenea, luati in considerare utilizarea unei paste pentru textura, pentru a adauga grosime de la radacini. In cele din urma, daca situatia este atat de grava iti poti readuce la viata parul utilizeaza trei-cinci bigudiuri pe parti si in fata dimineata timp de cel putin 30 de minute.
4. Varfuri tocite
Combinatia de raceala, aer uscat, electricitatea statica si utilizarea de zi cu zi aparatelor care eman caldura pe care le folosesti pentru aranjarea parului iti deterioreaza varfurile si iti uzeaza parul. Cu toate acestea, ai posibilitatea sa-ti salvati varfurile (si timpul pretios), prin samponare mai rar, care ii da posibilitatea parului atat de necesara sa absoarba uleiurile sale naturale.
Bonus: Cu cat iti speli mai raa parul, cu atat mai putin trebuie sa-l supui proceselor de aranjare precum uscator de par, placa sau ondulator. Este recomandat sa-ti tai varfurile la fiecare 4 pana la 6 saptamani in timpul lunilor de iarna.
5. Culoare plictisitoare
Expunerea neadecvata la soare poate lasa parului un aspect plictisitoare. Ia in considerare obtinerea unui tratament profesional care intinereste si lumineaza parul prin adaugarea luciului si o nuanta de culoare semi-permanent. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu