marți, 28 decembrie 2010

TENUL MULT VISAT-TRUCURI,SFATURI,REGULI DE URMAT





Dupa ce am urmat cei trei pasi de baza.urmeaza sa invatam mai multe despre cum sa alegem,cumparam si aplicam corect produsele de make-up.In asa fel incat lumea sa intoarca dupa noi capul de admiratie si nu pentru a exclama:"uite-o ma si pe aia saraca,si-a turnat tot machiajul pe ea!Ce fata de sorcova are!"
Si credeti-ma ca e plin de sorcove.Dar asta sigur stiti si voi.


REGULA DE AUR:PUTIN SI DE CALITATE!SCOATE IN EVIDENTA,NU ACOPERI SUB STRATURI DE "TENCUIALA".
Dar gata cu atata vorbarie.Sa trecem la treaba.
Aliatul nr.1-FONDUL DE TEN:

Chiar daca este facut sa acopere defectele, ca sa arate bine pe fata ta, trebuie sa para cat mai natural. Pentru asta trebuie sa tii cont de trei lucruri: pregatirea tenului, alegerea produsului potrivit si utilizarea corecta
Începe prin a-ti curata bine fata. Nu trebuie sa lipseasca demachiantul, lotiunea tonica si crema hidratanta cu factor de protectie solara. Alege apoi nuanta potrivita, misiune nu tocmai usoara! Principiul de baza este sa gasesti o nuanta cat mai apropiata de culoarea tenului. Atentie! Daca vei testa fondul de ten pe mana, n-o sa rezolvi mare lucru. Cand vrei sa-ti cumperi fond de ten, testeaza-l pe gat sau de-a lungul liniei inferioare a maxilarului. Priveste-te în lumina artificiala din magazin dar si la lumina naturala.

Tine cont de tipul tenului tau!
Ca regula generala, cu cat tenul este mai uscat, cu atat mai cremos ar trebui sa fie fondul de ten. Ai grija la fondul de ten care ofera un aspect mat, pudrat. Dezirabil, nimic de zis, problema este ca accentueaza deshidratarea. Daca ai tenul gras, înainte de aplicarea fondului de ten poti folosi un produs cu efect anti-sebuum în zonele cu probleme – în principiu zona T (frunte, nas, barbie). Tenul mixt are nevoie de un produs care se adapteaza tipului de ten, o calitate pe care o afiseaza multe branduri. Produsele recomandate pentru toate tipurile de ten pot fi folosite cu încredere
daca nu ai un ten prea uscat sau prea gras.
Pe langa aspectele legate de tipul tenului, nu uita sa iei în considerare si cat de rezistent este un fond de ten. Trebuie sa mai stii ca exista unele tipuri de fond de ten care au efect anti-aging, lifting.
Produsele cosmetice sunt atat de diverse si evoluate încat sigur exista un fond de ten special creat pentru nevoile tale! Înca ceva! Vara, tenul tau este în mod natural mai închis, chiar daca nu mergi la
plaja si atunci ai nevoie de un fond de ten într-o nuanta mai închisa si o textura cat mai fluida, pe cand iarna, tenul este mai deschis si atunci este indicat sa folosesti un produs cu un ton, doua,
mai deschis si o textura mai complexa.


Cum aplici fondul de ten?
Poti sa aplici fondul de ten pe toata fata, sau doar acolo unde este nevoie, în special pe zona T (frunte, nas si barbie). Pentru o aparitie desavarsita, aplica putin fond de ten si pe gat si decolteu. Unii make-up artisti sunt de parere ca cel mai bine este sa folosesti un buretel special pentru aplicarea fondului de ten. Dar, daca nu te simti confortabil, poti sa aplici în mod corect fondul de ten chiar si cu degetele. Începe din centrul fetei si mergi spre exterior, frunte si pometi.

Nu uita de SPF!
Atunci cand iti cumperi un fond de ten, ai grija sa aiba si factor de protectie solara (cel putin 15)! Vei preveni astfel imbatranirea prematura a pielii, cauzata de razele solare.

"Haina" pentru fata
Nu-ti lasa fata dezbracata in fata factorilor nocivi din atmosfera! Fondul de ten este singurul care iti protejeaza tenul de actiunea poluarii, ultravioletelor si radicalilor liber.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu