marți, 28 decembrie 2010

SPRANCENELE-SECRETUL CHIPULUI PERFECT ARMONIOS

Intrebati orice make-up artist cu experienta ce defineste cel mai bine un chip?Raspunsul va veni fara ezitare:SPRANCENELE!
Nu vi s-a intamplat sa va pensati in mare graba,crezand ca nimeni nu va observa firele smulse aiurea?Parca toti se uitau ciudat la voi,nestiind ce s-a schimbat.
Ei,bine acesta e si secretul.Sprancenele va definesc fata in mod categoric.Iar daca veti sti cum sa le ingrijiti si machiati corect,veti arata pur si simplu fabulos,fara ca ceilalti sa stie de unde vi se trage acel aspect.


5 GRESELI LEGATE DE SPRANCENE:

Pensatul excesiv
Este cea mai des intalnita greseala in ceea ce priveste sprancenele.Avem tendinta sa smulgem mai multe fire decat este necesar. Daca te pensezi prea subtire, ochii tai nu vor mai fi accentuati, nu vor mai fi definiti, iar fata ta va parea mohorata.
Acum, in trenduri sunt sprancenele naturale, mai groase. S-au dus zilele in care se purtau cele subtiri!
Cel mai bine ar fi, inainte sa te pensezi pentru prima oara, sa ceri sfatul unui cosmetician. Dupa ce acesta iti va da forma ideala sprancenelor tale, va trebui numai sa o intretii, ceea ce este destul de usor.
* Accentuarea sprancenelor cu un creion inchis la culoare 
Daca ai sprancenele mai deschise la nuanta sau destul de rare nu incerca sa rezolvi problema folosind creioane inchise la culoare. De asemenea, aceasta greseala este extrem de comuna.
Ai ca alternativa folosirea unui creion mai inchis cu o nuanta sau doua maximum. Asa vei evita look-ul acela fortat si deloc natural.
Alta solutie la indemana este folosirea unui fard special pentru a umple golurile dintre firele de par. Daca ai sprancenele foarte rare atunci poti folosi un creion mai inchis cu o nuanta si putin fard special pentru a umple golurile, pentru a da sprancenelor tale un look cat mai natural.
* Taierea varfurilor pentru a egaliza firele de par
Daca vrei sa dai sprancenelor tale un contur placut si natural, poti taia varfurile firelor care sunt mai lungi.
Cu toate acestea, daca vei taia prea multe fire de par deodata poti distruge complet forma sprancenelor tale.
Pentru a evita aceasta problema, periaza-ti sprancenele si scurteaza firele de par pe rand. 
* Pensarea prea multor fire de la capatul sprancenelor (scurtarea acestora)
Sprancenele scurtate au un efect mai putin elegant fata de cele mai lungi. Iti poti da seama foarte usor de locul pana unde ar trebui sa se intinda sprancenele dupa osul de sub acestea. Punctul in care osul se termina marcheaza si punctul maxim al lungimii.
* Pensatul foarte frecvent
Nu este necesar sa te pensezi in fiecare zi. Sprancenele tale pot arata impecabil si daca le aranjezi o data pe saptamana! 
Daca dezvolti acest obicei si incepi sa smulgi firele zilnic poti strica acel contur natural al sprancenelor si le poti deforma.
Ce culoare trebuie sa aiba sprancenele?
 In primul rand, sa se asorteze cu parul! Asa ca, daca sunteti bruneta si vreti sa va vopsiti blond, ar fi bine sa schimbati si culoarea sprancenelor intr-o nuanta de maro. Daca tineti neaparat sa ramana negre, se va genera un contrast neplacut. Acelea dintre voi care au sprancenele deschise la culoare sau al caror implant este rar isi pot foarte bine vopsi sprancenele intr-o nuanta putin mai inchisa pentru a contura privirea. De abia dupa vopsire se face pensarea corecta! Schimbarea culorii sprancenelor da un aspect diferit privirii si este posibil sa vreti si o forma diferita a lor. Femeile cu parul inchis la culoare arata cel mai bine avand sprancenele cu unul-doua tonuri mai deschise. Pentru blonde si cele cu par carunt, regula este exact invers! In locul vopsirii sprancenelor o alternativa buna este accentuarea cu fard pudra sau cu creion de sprancene. Aici, va rog, amintiti-va regula de baza: aplicati straturi fine de culoare si estompati! Astfel, cu putina atentie, veti fi chiar si mai seducatoare.

Definirea sprincenelor naturale
 Sprincene naturale
1. Foloseste pensula pentru sprincene, cu forma inclinata.
2. Incarca virful pensulei cu culoare pentru sprincene.
3. Incepe aplicarea din partea plina a sprincenelor, folosind virful pensulei. Foloseste pensula pe post de pieptan, indreptindu-te spre coltul extern al sprincenei.
4. Aplica culoarea usor, intr-o singura directie, urmarind forma sprincenei si directia de crestere a firelor de par.
5. Aceasta tehnica permite aplicarea culorii intre firele de par si va realiza efectul de sprincene naturale.
Definirea sprincenelor dese
Sprincene dese
1. Foloseste pensula pentru sprincene, cu forma inclinata.
2. Incarca virful pensulei cu culoare pentru sprincene.
3. Incepe aplicarea din partea plina a sprincenelor, folosind virful pensulei. Foloseste pensula pe post de pieptan si aplica culoarea cu miscari ferme, intr-o singura directie, urmarind forma sprincenei si directia de crestere a firelor de par.
4. Piaptana firele de par in sus, in timp ce aplici culoarea pentru sprincene.
5. Dupa aplicarea culorii, adu firele de par in forma naturala, prin miscari intr-o singura directie.
6. Forma inclinata a pensulei va aranja firele de par in forma corecta, pentru un efect de sprincene sculptate si dese.
Ridicarea sprincenelor
Sprincene ridicate
1. Foloseste pensula pentru sprincene, cu forma inclinata.
2. Incarca virful pensulei cu culoare pentru sprincene.
3. Incepe aplicarea din partea plina a sprincenelor, folosind virful pensulei. Foloseste pensula pe post de pieptan si aplica culoarea cu miscari ferme, de jos in sus, urmarind forma sprincenei si directia de crestere a firelor de par.
4. Dupa aplicarea culorii, adu firele de par in forma naturala, prin miscari de jos in sus si spre coltul exterior.
5. Aceasta tehnica va ridica firele de par, creind un arc mult mai accentuat al sprincenei. Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu