marți, 28 decembrie 2010

CORECTORUL-CEL MAI BUN PRIETEN

Intrebata care este produsul ei cosmetic preferat, Victoria Beckham a  raspuns prompt: Concealerul Touche Eclat de la Yves Saint Laurent. Concealerul este un produs de baza din trusa ta de make-up, fiind un aliat de nadejde in camuflarea cearcanelor si a cosurilor sau a depigmentarilor dermului tau. Iar, daca tenul iti permite, poti apela la acesta ca la singurul produs cosmetic utilizat pentru ten.

   
Formule:
Concealerul se incadreaza in doua formule: crema si pudra. O formula cremoasa este si cea din batonul corector, recomandat in ascunderea cosurilor. Concealerul care va adera pe cele mai multe tipuri de piele este acela cu o baza galbena.
Textura pudrata:
   
Concealer pudra MakeUpForEver, 80 lei
Concealer pudra Bare Minerals70 lei
Textura crema:
   
Trusa concealer Benefit, 90 lei
Anti-cearcan Lancome75 lei
Pentru ce il utilizezi?
Cine a afirmat ca nu exista perfectiune nu aflase de existenta concealer-ului. Concealer-ul este ideal pentru ascunderea cearcanelor, caz in care este indicat sa alegi o nuanta mai deschisa decat tenul tau, sau pentru camuflarea cosurilor (pentru care poti alege o formula pudrata sau un concealer cremos in aceeasi nuanta cu cea a tenului) si chiar pentru ascunderea cicatricelor sau a semnelor din nastere (operatiune pentru care ai nevoie de un concealer mai inchis la culoare).
 


  
Aplicare
Concealerul nu se aplica niciodata cu stick-ul sau batonul (in cazul in care alegi aceasta formula), ci cu o pensula subtire din par moale si se fixeaza pe zonele cu probleme cu ajutorul degetelor. Hidrateaza zonele pe care vrei sa il aplici pentru a te asigura ca va prinde bine pe ten. Daca alegi formule cremoase, utilizeaza o pudra pulbere translucida pentru a il fixa. Daca folosesti si fond de ten, regula este sa aplici concealerul intr-o etapa premergatoare utilizarii fondului de ten.
In cazul in care consideri ca ai exagerat un pic cantitatea de produs, indeparteaza surplusul cu un burete pentru aplicarea fondului de ten.
   
Trucuri
Pentru camuflarea cearcanelor, amesteca putin  fard mov in formula creamoasa a concealerului. Alege un concealer cremos cu un nivel mediu de pigmentare. Evita folosirea pudrei. Aplica o linie punctata de produs si ulterior amesteca-l cu varfurile degetelor prin presare.
    
Concealer Yves Saint Laurent120 leiConcealer MakeUpForEver65 lei

Nu te chinui sa iti ascunzi pistruii. In primul rand, opinia generala este ca sunt sexy, in al doilea rand, pigmentarea este destul de puternica, asa ca vei avea nevoie de o cantitate generoasa de concealer, ceea ce va rezulta intr-un aspect de masca. Daca insisti insa, apeleaza la un concealer cu o formula cremoasa  si un ton mai deschis decat fondul de ten. Finiseaza cu o pudra matifianta doar in cazul in care nu ai riduri de expresie.
  
Poti apela la o o baza de machiaj cu silicon. Pentru cicatrice si semne din nastere, apeleaza la un concealer cu o baza galbena si foloseste inainte de acesta o baza de machiaj cu rol de hidratare si fixare. Pentru cicatrice, spre deosebire de cearcane, este indicat sa utilizezi un concealer cu un ton mai inchis decat cel al tenului tau.
   
Concealer Revlon ColorStay58 leiConcealer L'Oreal45 lei 
Pentru cuperoza si capilarele rosii de sange, alege un concealer cu o baza verde sau pur si simplu amesteca fard de pleoape verde in concealer.
Pentru cosuri, alege tot un concealer verde si de preferinta stick (are putere mai mare de acoperire) sau pudra (eventual si cu o formula de minerale).
   
Concealer Avene Couvrance
Concealer Maybelline
35 lei

2 comentarii: