marți, 28 decembrie 2010

CUM ALEG SI APLIC FONDUL DE TEN IDEAL?


De multe ori admiram perfectiunea tenului vedetelor in reviste si pe ecrane, si nu de putine ori avem un soc cand le intalnim pe strada nemachiate sau le vedem in reviste. 

Toate imperfectiunile tenului dispar sub efectul magic al fondului de ten. Multe tinere se intreaba: ce fonduri de ten folosesc vedetele si de la ce firma? 

Ce fard minune folosesc de ochii lor par atat de mari si buzele pline si apetisante? 

Machiajul nu numai ca iti schimba infatisarea, dar iti protejeaza tenul de poluarea din atmosfera, de schimbarile bruste de temperatura, deshidratare si de efectul nociv al ultravioletelor. 

Mai intai de toate trebuie sa ai un ten ingrijit pentru ca fondul de ten arata mai bine pe un ten sanatos! 

Alegerea fondului de ten potrivit 



Apoi fondul de ten se alege la lumina zilei si se aplica pe fata si nu pe mana! Vara cand ne bronzam avem nevoie de un fond de ten mai inchis pe care nu putem sa-l folosim si iarna! Dar e bine sa folosim tot timpul unul hidratant si cu spf!(sun protection factor) 

Fondul de ten are trei roluri: frumusete(un ten care arata bine, culoare, acoperire, tipul de ten), protectie (ultraviolete, aer uscat, oxidare) si satisfactie (stare de bine, tipul de fond de ten ales in functie de rezultatul dorit si de indicatiile sale). 

Fondul de ten se aplica uniform cu ajutorul unui burete, care poate sa ia o cantitate mai mare de produs. 



Pentru tenul cu tendinte de ridare: 

Daca ai tenul ridat, foloseste un fond de ten lichid, in cantitati mici, aplicat cu buretele. Cele cu efect de lifting formeaza o pelicuta elastica ce intinde pielea. 

Esentiala e hidratarea inainte de machiere. De obicei, aceste tenuri nu au cosuri si puncte negre, deci li se indica un fond de ten cu acoperire mica, pe baza de ulei. Avand in vedere ca pot sa apara riduri, nu se recomanda produsele cu particule sidefate. 

Recomandari: 


  • Color Ideal- Lancome; 

  • Resilience Lift Extreme- Estee Lauder; 

  • Soft Finish Make up - Clinique; 

  • Age Renew - Max factor. 

    2. Pentru tenul uscat: 

    Daca ai tenul fragil, uscat, produsele pe baza de apa il vor deshidrata si mai tare, iritandu-l, asa ca este indicat sa folosesti produse pe baza de ulei. 

    Recomandari: 

  • Soft Finish Make up - Clinique; 

  • Lifting make up de Luxe - Revlon: contine extract de soia si vitamnina A ce intind pielea, extras de avocado si salcam ce hidrateaza; 

  • L’oreal recomanda Accord Parfait, numerele sunt dispuse in functie de nuante (N-neutru, D-Dore (auriu), R-Rose( roz))

    3. Pentru tenul gras: 

    Pentru un ten gras important e sa acoperi cosurile si porii dilatati. Din cazua secretiei de sebum, machiajul nu rezista mai mult de cateva ore, deci foloseste mai putin fond de ten, neaparat oil free si combate aspectul lucios cu pudra (retusuri in timpul zile). 

    Formulele long-wera, long-stay sau stay-put rezista bine si previn aparitia aspectului lucios. Produsele compacte (crema sau pudra) sunt recomandate, desi uneori se ingroasa pe tenul prea gras. 

    Recomandari: 

  • Rimmel Perfect Compact 3 in 1 : formula sa, imbogatita cu silicon natural, confera tenului un aspect natural si luminos. Poate fi gasit in trei variante (Nude, Natural Beige, Soft Beige); 

  • Ideal Balance - L'Oreal are o actiune dubla: de controlare a stralucirii pielii si transpiratiei si de protejare a zonelor uscate, sensibile. Matifiaza si protejeaza tenul, asigurandu-i un aspect proaspat si curat. Poate fi gasit in 12 nuante diferite; 

  • Max Factor, Lasting Performance, Norma Teint Anti-Imperfection Foundation - Vichy. 

    4. Pentru tenul normal: 

    Pentru un ten normal te poti machia cu orice: creme colorate, fonduri de ten transparente, 3in1 (te scuteste de pudra), stick-uri. 

    Vrei un efect supernatural, usor lucios? Foloseste un produs lichid pe care il intinzi cu degetele cateva minute. Nu folosi pudra la sfarsit. 

    Recomandari: 

  • Magic Skin Make-up – Astor; 

  • Cool Matte 16Hr Mousse: o inovatie de la Rimmel. O senzatie incredibila de prospetime si un aspect mat timp de 16 ore. Ramai cool in cele mai hot situatii! 


    TenulFondul de ten
    Ten deschis la culoareBej, roz deschis
    Ten mediuBej - auriu, auriu piersica
    Ten deschis cu pete rosii de cuperozaBej
    Ten masliniu, mediteraneeanPiersica - auriu
    Ten inchis, bronzatBronz
    Ten inchis, fara stralucireAuriu, Roz


  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu