duminică, 2 ianuarie 2011

Trucuri pentru alegerea si aplicarea rujului

Machiajul nostru parca nu este complet daca nu acordam importanta ingrijirii si colorarii buzelor. Citeste cele mai interesante sfaturi pentru alegerea si aplicarea rujului, un produs atat de apreciat de noi, femeile.

 Tipurile de ruj

Rujul mat este cel mai rezistent produs pentru machiajul buzelor. Gratie formulei sale bazate pe uleiuri hidratante, rujul mat nu este doar un truc pentru infrumusetare, ci si pentru ingrijiea si hranirea buzelor. Fie ca alegi un ruj cremos, usor de aplicat sau un ruj rezistent la transfer, acesta va ramane pe buze pentru mai mult timp, mai ales daca optezi penru un produs de calitate.

Rujurile cu aspect lucios sunt cea mai buna alegere pentru machiajul de seara. Nu le confunda cu glossul, acela este un alt produs. Un ruj lucios are aproximativ aceeasi textura ca si rujul mat, deosebirea dintre ele fiind ca, atunci cand aplici un ruj stralucitor, acesta ofera un aspect lacuit al buzelor, dar in acelasi timp cremos. Este foarte usor de aplicat, de preferinta cu ajutorul pensulei, pentru conferirea unui aspect impecabil.

Glossul, denumit si luciu de buze, poate fi transparent sau colorat. Este opusul rujului mat si ofera buzelor volum, dar si un aspect stralucitor. Glossul rezista pe buze mai putin timp decat rujul, dar in ultimii ani se bucura de mult succes, datorita look-ului sexy si feminin pe care il aduce machiajului.

Rujul transparent si balsamul lasa buzele naturale, nu contin coloranti, iar menirea lor principala este sa hidrateze buzele. Balsamul este solutia potrivita pentru machiajul de zi sau chiar pentru un make up de seara, atunci cand alegem sa ne conturam puternic ochii si dorim sa le oferim buzelor un aspect natural, pentru evitarea supraincarcarii.

Rujul sidefat sau perlat ofera buzelor un aspect irizat, datorita particulelor stralucitoare din compozitia sa. In ultimul timp, rujurile sidefate au pierdut teren si nu prea mai sunt la moda. In anii ’90, erau considerate deosebit de sexy. Dezavantajul lor este ca nu se potrivesc oricarui tip de buze. De exemplu, o femeie cu buze subtiri va evita aplicarea unui ruj sidefat, deoarece acesta nu confera volum.

 Ce culoare alegem?

Paleta de nuante a rujurilor este foarte vasta. Avem sute de posibilitati, iar uneori nu stim ce alegere sa facem atunci cand ne aflam in fata unui stand cu produse cosmetice si ne plac mai multe culori. In ziua de azi, inovatiile cosmetice le ofera femeilor mai multe avantaje intr-o singura formula de produs.

Cel mai bine ar fi sa optezi pentru un ruj care confera luminozitate, rezistenta, hidratare, dar sa aiba si o culoare potrivita trasaturilor tale: fizionomie, grosimea buzelor, culoarea parului, a ochilor, a tenului. Nuanta rujului sau a glossului trebuie sa fie in armonie si cu machiajul ochilor.

Blondele pot alege pentru colorarea buzelor rujuri in nuante calde si fresh: roz, piersica, somon, tonuri trandafirii. De asemenea, un ruj rosu este o optiune buna pentru blonde, in special pentru cele cu ochii deschisi, mai ales daca machiajul ochilor este compus din eyeliner si rimel, fara colorarea pleoapelor.

Roscatelor li se potrivesc tonurile calde si pamantii: orange, caramiziu, maroniu deschis, nuante irizate. Roscatele trebuie sa evite machiajul excesiv al ochilor combinat cu ruj rosu. Asta nu inseamna ca daca esti roscata nu poti sa folosesti ruj rosu. Solutia este sa mizezi pe un blush foarte discret, ruj rosu si putin rimel.

Brunetele sunt asociate deseori cu buzele rosii. Intr-adevar, toate nuantele de rosu ale rujurilor merg de minune cu parul brunet, indiferent de culoarea tenului. Parul inchis se asorteaza si cu tonuri maronii (nu foarte inchise) sau cu glossuri tansparente sau rozalii deschise.

Satenele pot opta pentru rujuri mate sau lucioase, chiar in nuante puternice: roz, visiniu, orange, dar si culori neutre pentru machiajul de zi.

De evitat

De obicei, rujurile in culori intunecate trebie evitate, indiferent de culoarea parului si a tenului, pentru ca au tendinta sa "stranga" trasaturile faciale si sa te imbatraneasca. S-au purtat odata, ce-i drept, dar, din cate ai observat, acum este la moda naturaletea. Daca vrei un look dramatic, mai bine optezi pentru un machiaj al ochilor de tip smokey si te rujezi cu o culoare care sa nu iasa prea mult in evidenta.

Se recomanda ca femeile mature sa evite culorile inchise, maronii, violet, culorile perlate, sidefate sau excesiv de puternice si stralucitoare, pentru ca acestea evidentiaza ridurile din jurul gurii.

 Cum aplici rujul

1. Protejeaza buzele cu un balsam hidratant, care va oferi o rezistenta mai buna rujului. Chiar daca nu obisnuiesti sa te rujezi sau sa te machiezi, nu uita sa folosesti un balsam de buze. Daca vrei sa te rujezi, aplica mai intai balsam de buze si asteapta 5 minute, ca sa intre in piele si sa hidrateze, apoi foloseste rujul. Inainte de aplicare, daca vrei ca rujul tau sa reziste si mai mult, foloseste putina pudra.


 2. Traseaza conturul buzelor cu un creion in aceeasi nuanta cu rujul (sau putin mai inchisa). Incepe cu mijlocul buzei de sus, apoi continua desenarea conturului lateral pana la colturile gurii si pe buza de jos.
Creionul poate corecta lipsa de simetrie a buzelor (intalnita la unele persoane) si te ajuta sa aplici cu usurinta rujul,  pentru a evita ca acesta sa interfereze cu liniile fine din jurul buzelor. In plus, creionul da senzatia de volum, chiar daca nu ai buze carnoase.

 3. Pentru a reduce din linia marcata cu creionul, ia o pensula si estompeaza putin liniile creionului inspre interiorul buzelor. Vei evita aspectul artificial, iar creionul nici macar nu se va observa, chiar daca el exista si l-ai folosit (apropo, iti mai amintesti perioada in care femeile foloseau creion de buze maro inchis pentru orice tip de ruj si se vedea oribil?!? Ce vremuri neinspirate ale machiajului!).
4. Aplica rujul cu o pensula subtire: inmoaie varful pensulei in ruj si aplica incepand cu mijlocul gurii. Apoi uniformizeaza, inclusiv in partea dinspre colturile gurii. Pensula va permite o aplicare mai precisa si astfel vei evita depasirea rujului.

Cateva trucuri

1. Pentru un dram de glamour, chiar daca ai aplicat ruj, poti adauga putin gloss transparent in mijlocul buzei superioare si buzei inferioare. Look-ul tau va fi mai sexy.

2. Pentru a adauga volum buzelor subtiri: alege o culoare deschisa si evita culorile tari si inchise. Deseneaza conturul buzelor cu un creion de exact aceeasi culoare ca rujul, trasand linia foarte, foarte putin peste linia naturala a buzelor tale, astfel incat nici sa nu se observe si sa nu depasesti. Aplica un ruj cremos cu pensula, apoi evidentiaza "inima" buzelor cu un luciu, rolul sau fiind creearea volumului.

 3. Pentru a netezi buzele crapate si ridate: alege o textura cremoasa. Aplica putin balsam, apoi fond de ten pe buze. Traseaza conturul buzelor usor sub linia lor naturala si aplica rujul fondant. Evita rujurile rezistente la transfer daca ai buzele deshidratate si crapate. Acest ruj va conferi un aspect uscat, prafuit si va scoate si mai mult in evidenta cutele.

4. Daca rujul nu se aplica bine: ia un servetel de hartie, sterge usor buzele si aplica putina pudra. Rolul ei este de a reduce grasimea de pe buze si de a ajuta la fixarea rujului.

5. Daca rujul nu rezista: traseaza conturul buzelor, apoi foloseste creionul si pentru restul buzelor. Abia apoi da-te cu ruj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu