duminică, 2 ianuarie 2011

Aplica CORECT fardul de pleoape

Ca sa-ti pui in valoare frumusetea ochilor, trebuie sa intelegi in ce masura forma si pozitia ochilor pot influenta aplicarea culorilor. Impreuna, vom trece in revista cele mai comune forme si metode de aplicare a fardului de ochi. Alege trei nuante diferite de farduri:o nuanta neutra de baza care se aplica pe intreaga pleoapa, o nuanta inchisa si mata si o nuanta deschisa si sidefata.
Ochi apropiati – Daca distanta dintre ochi este mai mica decat lungimea unui singur ochi, inseamna ca ai ochii apropiati. Pentru a crea impresia de latime, aplica nuanta deschisa in coltul intern al ochilor iar in coltul extern nuanta inchisa. De asemenea poti aplica nuanta deschisa si sub pleoapa inferioara, in coltul exterior. Conturul ochilor va incepe la o treime din lungimea pleoapei superioare. Machiajul deschis in colturile interioare si zona din apropierea nasului si inchis pe coltul exterior va creea iluzia ca ii impingi spre margini.
Ochii departati – Daca distanta dintre ochi este mai mare decat lungimea unui singur ochi, inseamna ca ai ochii departati. In acest caz, trebuie sa aplici culoarea inchisa in scobitura ochiului de la baza nasului. Aplica fardul dinspre coltul exterior spre interior si in sus estompand culoarea spre interior pentru ca daca il aplici in directia opusa vei indeparta ochii. Evidentiatorul aplica-l pe arcada si pleoapa. Aceast metoda va atrage privirea in parte interioara a ochilor micsorand vizual spatiul dintre ochi.
Ochi mici  - Foloseste un anticearcan mai deschis decat culoarea fondului de ten. Alege farduri in culori pastelate, deschise si sidefate care reflecta lumina. Accentueaza discret forma ochilor cu un fard mai inchis decat nuanta de baza. Pentru un plus de luminozitate foloseste creionul contur alb pe interiorul pleoapei. Nu aplica niciodata creion negru sau de culoare inchisa in interiorul ochiului.  
Ochi rotunzi – Daca ti-ar placea sa ai o forma migdalata si seducatoare a ochilor iar acestia sunt prea rotunzi si pronuntati, este de ajuns sa ii conturezi cu un creion negru dermatograf. Pentru un efect rafinat foloseste tonuri in degrade. Porneste cu nuanta cea mai inchisa, contureaza ochiul, estompeaza si combina nuanta astfel obtinuta cu nuanta neutra de pe arcada.
Ochi adanciti in orbite – In acest caz, arcada este mai proeminenta. Pentru a aduce ochii in fata foloseste nuante deschise pe intreaga pleoapa. In coltul intern foloseste nuante deschise si sidefate. Culoarea inchisa aplic-o pe coltul exterior al pleoapei superioare, apoi pe coltul arcadei pentru a creea iluzia ca aceasta se retrage. Pune putin contur si de-a lungul genelor inferioare pentru a-l contura.
Ochi proeminenti – Daca ai pleoapele si ochii mari care par sa iasa din orbite, atunci ai ochi proeminenti. In acest caz, scopul este sa creeam iluzia ca ii ajutam sa se retraga usor la locul lor.  Culoarea cea mai inchisa va fi aplicata cel mai aproape de gene, pe intreaga pleoapa si va pali in intensitate cu cat se va apropia de spranceana.  
Ochi cu pleoapa cazuta – In acest caz, pliul pleoapei nu este vizibil. Aplica nuanta deschisa pe arcada si de-a lungul genei de sus. Aplica tonul neutru pe intreaga pleoapa  pentru a crea senzatia ca pleoapa se ridica iar conturul de culoare mai inchisa aplica-l in pliul pleoapei, mai sus decat in cazul ochilor obisnuiti. Scopul este de a parea ca pleoapa se retrage. Aplica conturul atat pe pleoapa superioara cat si inferioara.  Nu accentua prea mult arcada pentru ca acest lucru va accentua mai mult aspectul de ochi inchis. Ochii vor arata mai bine daca vei accentua atat genele superioare cat si cele inferioare. Este total contraindicat sa folosesti tonuri inchise pe intreaga pleoapa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu