vineri, 28 ianuarie 2011

Tunsori glossy pentru parul scurt

sexy-short-haircut.jpgNoul an a venit cu noi tunsori glossy, care pun in valoare textura parului si confera volum. Aceste frizuri reprezinta alegerea perfecta pentru a fi in trend si pentru a demonstra ca parul scurt poate fi la fel de atragator precum cel lung.
Pun in valoare feminitatea, dar si rebela din tine si iti subliniaza atat personalitatea, cat si sarmul personal.
Iata cateva idei de tunsori pentru parul scurt, in cazul in care vrei sa faci o schimbare in look-ul tau sau, de ce sa nu, il schimbi complet.
Se poarta parul adus inspre frunte, drept si ravasit, cu suvite intr-o parte care sa acopere zona ochilor. Daca nu esti adepta parului in ochi, pentru ca poate fi deranjant la un moment dat, il poti rasuci inspre exterior.
Alte frizuri sunt mai stilish si au breton scurt si neuniformizat si ravasit la spate.
De asemenea, si Pixie Style este in voga, in colturi in partea din fata si scurt la spate.
 


Tunsori la moda in 2011

long-hairstyles-pictures2.jpgIata ca a sosit si 2011 si cum trebuie sa fii intotdeauna la curent cu ultimele tendinte in materie de frumusete, am o veste pentru tine: se poarta parul lung, tuns in scari, aranjat in bucle largi sau extraordinar de drept.


Este la moda bretonul drept sau lung si dat intr-o parte.
O tunsoare care avantajeaza indiferent de forma fetei este cea cu parul usor filat in fata si cu bretonul intr-o parte. Poti opta sa iti intorci varfurile filate inspre exterior, in timp ce restul parului este intins sau aranjat in bucle largi si dezordonate.
Sau iti poti taia drept bretonul, lung pana aproape de sprancene, si tunde parul in scari mari. Parul trebuie intins si purtat ca atare, fara varfuri intoarse sau alte artificii.
Poti opta tot pentru bretonul lung si drept si pentru parul drept si tuns la linie sau usor buclat spre varfuri.
 
In cazul in care esti de parere ca bretonul nu te avantajeaza poti alege tunsorile filate in partea din fata, in care cea mai scurta suvita trebuie sa treaca de lungimea urechii. Cararea va fi intr-o parte, astfel incat suvitele de par sa iti treaca usor deasupra ochiului.
Daca esti adepta cararii pe mijloc, parul va fi tot in scari in partea din fata, insa suvitele vor fi mai lungi, trecand de barbie. Scarile nu trebuie sa fie foarte vizibile, stilul "pierdut" dand cele mai bune rezultate. Apoi, ramane la alegerea ta daca iti vei indrepta parul sau il vei ondula, el aranjandu-se perfect in orice situatie datorita acestei tunsori.

Rezolvarea problemelor parului iarna

winter_hair.jpg
Conditiile dificile de iarna pot provoca intr-adevar probleme parului nostru de la incretit la uscarea scalpului sau la reducerea volumului.
Aici sunt rezolvarile celor cinci probleme cele mai comune, astfel incat sa poti avea un par sanatos, cu un aspect frumos chiar si in timpul celui mai brutal sezon!
1.Parul se increteste
Iarna aerul este uscat si rece, iar cantitatile mari de electricitate statica cauzeaza incretirea parului, care se raspandeste, rasuceste, zboara si se increteste.
Iti poti imblanzi parul prin mai multa hidratare, cu ajutorul unui sampon si balsam de netezire, precum si un produs pe baza de silicon pentru finisare in conditii de umiditate. De asemenea, nu il aranja cu aparate pe baza de temperatura, precum placa sau ondulator, ca prea multa caldura va duce la o electrizarea mai mare.
2. Scalp uscat
Diferenta dintre temperatura de afara si cea din interior cauzeaza celulelor pielii, inclusiv celor de pe scalp. Te poti feri de probleme precum matreata de pe umerii tai prin investirea intr-un sampon si balsam cu ulei de arbore.
De ce ulei de arbore? Un studiu recent arata ca "sampoanele care contin cinci la suta ulei de arbore amelioreaza matreata si reduce mancarime asociata cu scalpul uscat, in 41 la suta dintre pacienti."
Remediile pe care le poti face si acasa sunt masajele cu ulei caldut de masline pe care il lasi la macerat timp de 30 de minute.
3. Moale, fara volum
Parul are tendinta de a se lipi de cap iarna, din cauza palariilor si esarfelor care aplatiza parul. Evita aceasta infatisare neinsufletit avand la tine tot timpul un fixativ de calatorie in geanta pe care sa il folosesti atunci cand ai nevoie.
De asemenea, luati in considerare utilizarea unei paste pentru textura, pentru a adauga grosime de la radacini. In cele din urma, daca situatia este atat de grava iti poti readuce la viata parul utilizeaza trei-cinci bigudiuri pe parti si in fata dimineata timp de cel putin 30 de minute.
4. Varfuri tocite
Combinatia de raceala, aer uscat, electricitatea statica si utilizarea de zi cu zi aparatelor care eman caldura pe care le folosesti pentru aranjarea parului iti deterioreaza varfurile si iti uzeaza parul. Cu toate acestea, ai posibilitatea sa-ti salvati varfurile (si timpul pretios), prin samponare mai rar, care ii da posibilitatea parului atat de necesara sa absoarba uleiurile sale naturale.
Bonus: Cu cat iti speli mai raa parul, cu atat mai putin trebuie sa-l supui proceselor de aranjare precum uscator de par, placa sau ondulator. Este recomandat sa-ti tai varfurile la fiecare 4 pana la 6 saptamani in timpul lunilor de iarna.
5. Culoare plictisitoare
Expunerea neadecvata la soare poate lasa parului un aspect plictisitoare. Ia in considerare obtinerea unui tratament profesional care intinereste si lumineaza parul prin adaugarea luciului si o nuanta de culoare semi-permanent. 

Masti pentru toate tipurile de par

Parul este cartea noastra de vizita, acesta spune foarte multe despre noi si din acest motiv trebuie sa ii acordam atentia cuvenita.
Pentru a ne asigura ca parul nostru straluceste de sanatate si ca aratam ca si cum am fi coborat din paginile unei reviste glam este necesar sa urmam cateva reguli.
In primul rand, trebuie sa urmam o dieta echilibrata, bogata in legume si fructe, pentru a elimina toxinele din organism.
Apoi, foarte important, este sa folosim un sampon adecvat tipului nostru de par, sa aplicam balsamul doar pe varfuri si sa clatim parul din abundenta.
Foarte bine ar fi daca, cel putin o data pe luna, am aplica un tratament sau o masca , pe care o putem prepara chiar in casa.
Par Gras
Parul gras este cauzat de o dereglare, relativ frecventa, a glandelor sebacee care secreta sebum. Acest dezechilibru, afecteaza o femeie din patru, iar parul lor prezinta urmatoarele caracteristici: luciu, par greoi si lipit de cap chiar a doua zi dupa samponare.
Iata cateva trucuri care va ajuta sa scapati de aceasta problema:
- se aplica zeama de lamaie pe pielea capului, se lasa cateva minute si apoi se clateste;
- se prepara un balsam din ou proaspat, o lingura de ulei de masline, doua linguri de suc proaspat de portocala sau lamaie, o lingurita de miere si se aplica pe parul proaspat spalat, masand bine scalpul. Dupa 10 minute se clateste cu apa calda. Se pun doua linguri cu zeama de lamaie sau otet in apa de clatire.
-amestecati 100 ml de suc de lamaie, un galbenus si o lingura de ulei de radacina de brusture si aplicati pe par. Se lasa sa actioneze 15 minute si apoi clatiti parul foarte bine.
-ultima clatire faceti-o cu apa rece caci va veti tonifia parul si il veti face sa straluceasca;
-spalati-va parul numai cu un sampon purificator;
-aplicati o masca de argila absorbanta doar pentru radacini, in niciun caz pe lungimea firului de par;
-se maseaza scalpul cu tinctura de brusture, aceasta va intari firul de par si va controla excesul de sebum;
Par deteriorat
-se aplica o masca preparata din doua galbenusuri proaspete si 50 ml de bere. Se intinde masca pe par, se maseaza totodata si scalpul, se acopera capul cu un prosop si se lasa 30 de minute.
-o alta masca eficienta este cea cu miere si lamaie. Se amesteca sucul de la o lamaie cu o lingura de miere si una de apa. Masca rezultata se aplica pe par si se mentine pe acesta in jur de 15 minute.
Masca cu banane si miere (o banana coapta, doua linguri de iaurt, doua linguri de ulei din germeni de grau, 1/4 lingurita de lecitina, 1/8 lingurita de miere de albine, 2 lingurite de lapte condensat, 2-4 picaturi de ulei esential ylang-ylang). Masca se aplica pe parul proaspat spalat, lasandu-se sa actioneze timp de o ora, dupa care se clateste bine. Se repeta o data pe saptamana.
-infuzia din coaja de lamaie -se taie marunt cojile de la 500 g lamai, se pun intr-un vas si se toarna peste ele 1,5 l apa clocotita. Se astupa vasul si se lasa 3 ore, dupa care se foloseste pentru clatirea parului proaspat spalat.
Remedii pentru indesirea parului
-foarte eficient in astfel de cazuri este uleiul de ricin
-parul proaspat spalat se clateste cu infuzie de salvie, se maseaza bine scalpul, pentru intarirea radacinii firului de par si pentru stimularea cresterii
-se clateste parul cu infuzie de sovarv sau de urzica, pentru intarirea radacinii si pentru stimularea cresterii
-masca cu ulei de masline, ulei de ricin si galbenus de ou. Se aplica pe par si se lasa doua ore dupa care se clateste foarte bine. Se aplica de doua ori pe saptamana.
-Se amesteca ou cu ulei de ricin sau de brusture. Cu acest amestec se maseaza radacina parului, dupa care se acopera cu o folie de celofan, iar deasupra cu un prosop. Dupa aproximativ 40 minute parul se spala in mod obisnuit.
Masca Antimatreata
Pentru a o obtine, amestecati patru picaturi de ulei de eucalipt cu 50 ml ulei de jojoba.
Adaugati apoi patru picaturi de ulei de lavanda si patru de ulei de rozmarin. Amestecul se incalzeste usor si se aplica pe parul umed, spalat in prealabil.
Dupa ce ati aplicat masca, acoperiti-va capul cu o folie de plastic, puneti deasupra un prosop si lasati sa actioneze timp de o ora.
La sfarsit, spalati-va din nou parul, asigurandu-va ca ati indepartat toate urmele de ulei si apoi clatiti. Masca se aplica de doua ori pe saptamana.
Masca pentru par stralucitor
Pentru a obtine aceasta masca aveti nevoie de: o banana, ulei de floarea soarelui si o lamaie.
Banana o zdrobiti si peste ea adaugati o lingura de ulei. Lamaia se stoarce si puneti peste amestecul obtinut anterior jumatate din sucul de lamaie si omogenizati.
Aplicati masca pe parul uscat si lasati-o sa actioneze timp de 30 de minute, apoi spalati parul.